Skauti získali v Kampa(ni) na Hit-hitu 108% a budou tak moci brzy otevřít Rybářský domek na Kampě veřejnosti.

    Milí, moc děkujeme!

    Je to úžasná podpora i závazek. Začíná další dobrodružství, příběh, který snad bude dobrý. Snad se jednou bude říkat nejen, že se tu natáčel skvělý film, ale také, že tu skauti a skautky udělali něco dobrého pro společnost. Snad bude tento počínající příběh v dobrém součástí historie tohoto výjimečného místa. Teď nás konečně čeká práce s vybavováním a zabydlováním, aby Skautský institut v Rybárně co nejdříve začal naplno fungovat. Přes léto bude letní režim, bude pootevřeno každý den mezi 15-20h, stavte se nakouknout!

    A po prázdninách to rozbalíme! Dáme vědět…

    Díky moc, jdeme na to a budeme moc rádi, když u toho budete od počátku s námi!
    Za celý tým SI vděcně
    Šípek

    SI v Rybárně

    …Každodenně se snažíme propojit potřeby současné společnosti se zkušeností skautského hnutí. Víme, že se v současném rozvoji technologií přesouvá značná část tvořivosti do virtuálního prostoru, zároveň ale věříme, že se nemá vytratit dovednost a pocit toho, že člověk dokáže něco vytvořit vlastníma rukama. V duchu skautského principu Učím se tím, že to dělám, o tom nechceme jenom mluvit, ale začít to dělat.

    Ve spolupráci s dalšími partnery a s podporou radnice Prahy 1 chceme otevřít místo pro setkávání a tvoření, které bude přístupné každý den. Místo, kde se potkávají lidé, kteří něco umí, s lidmi, kteří se chtějí něco naučit. Místo, kde můžeš zažívat dobrý pocit z toho, že jsi svýma vlastníma rukama něco vytvořil. Chceme ukázat, že každý člověk je ve své podstatě tvůrčí bytost, společně překonávat strach a ostych z toho, že nám něco nejde, že něco neumíme…

    Více:

    https://www.hithit.com/cs/project/10089/je-to-kampa-n-skautsky-institut-v-rybarne/news

    https://www.facebook.com/photo/?fbid=10223318475184587&set=a.4132387762465

    Autoři