Zahraj si hru za svět, který by se líbil nám všem, a otestuj své vědomosti o globálních cílech.

    Jako odměna tě na konci čeká inspirace, jak i ty sám můžeš přispět ke změně k lepšímu. Doplň správné otázky a nauč se tak rozpoznat všechny ikony 17 Cílů udržitelného rozvoje. Skrze vědomostní kvíz pak poznej problémy celého světa.

    https://www.hrazalepsisvet.cz/

    Představ si svět, kde všichni lidé žijí bez chudoby, hladu a nerovností. Nezáleží na tom, kde a komu se narodili, jestli je to dívka nebo chlapec, prostě mají přístup ke vzdělání, základní zdravotní péči, k nezávadné pitné vodě, čisté energii a moderním technologiím. Zkrátka věcem, které ty vnímáš automaticky, viď?

    Takový svět si daly za cíl všechny členské státy Organizace spojených národů (OSN) a přišly se 17 Cíli udržitelného rozvoje. Jsou takovým velkým plánem, jak změnit svět. Běžně se označují zkratkou SDGs (vychází totiž z anglického termínu Sustainable Development Goals) nebo se jim také říká globální cíle.

    CO MŮŽOU CÍLE UKÁZAT TOBĚ?

    Možná ti Cíle udržitelného rozvoje můžou znít jako něco složitého. Hru o záchranu planety ale hrajeme všichni, nejen ti, kteří se na tom tenkrát shodli v OSN. Chceme ti ukázat, co můžeš pro lepší planetu udělat ty.

    Protože na rozdíl i od téhle hry, planeta nemá nekonečno životů.

    Autor