Hlasování o nejkrásnější a nejoblíbenější Alej roku 2021 je u konce ! Děkujeme za účast všem nominujícím i hlasujícím.
    Už brzy se dozvíme, které aleje oceníme jako regionální vítězky a která alej získá celorepublikový titul Alej roku 2021!
    Máte tip, která alej bude letošní královnou? Podělte se o něj s námi v komentářích  na https://www.facebook.com/alejroku/
    Právě probíhá přepočítávání hlasů, celkové výsledky oznámíme ve středu 19.01. 
    Alej roku je anketa, která hledá krásná stromořadí spojená se silným příběhem. Podělte se o ten Váš, vyhlašujeme vítěze v každém kraji. Vyhrát můžete zajímavé ceny.
    Oblíbenou alej mohou lidé ocenit různým způsobem – jeden z nich nabízí anketa Alej roku, kterou od roku 2011 vyhlašuje spolek Arnika.
    Hledejte s námi nejkrásnější aleje a stromořadí, upozorněte na ty, kterým hrozí zánik, a představte nám mladé aleje, které jste vysadili, a o které budete pečovat i v příštích letech. Nezáleží, zda jde o aleje známé, neznámé, vzrostlé, mladinké, ve městech, v krajině, kolem silnic nebo turistických tras. O vítězství může rozhodnout mimořádná krása, silný příběh, snaha místních lidí o záchranu nebo odhodlání lokálních patriotů uspět v konkurenci z celé republiky

    Dosavadní favorité jsou z Jihočeského a Moravskoslezského kraje

    Hlasování o krásku, která nemusí mít ten nejútlejší pas a jejíž věk není omezen na dvojciferné číslo, je u konce! Pomyslnou korunku krásy si už brzy nasadí jedna z 93 alejí nominovaných ze všech krajů České republiky, které bojují o titul Alej roku. Hlasování odstartovalo 2. listopadu 2021 a končí 11. ledna 2022.

    Pořadatel, sdružení Arnika, ke konci uplynulého roku odtajnil průběžné výsledky hlasů, aby se lidé mohli podívat, jak si vedou jejich favorité. Zájem o nominované aleje v době odtajnění prudce vzrostl a během 17 dní přibylo neuvěřitelných 1800 hlasů.

     “Děkujeme všem, kteří jste zaslali vaše aleje, vaše fotografie. Já mám tuto soutěž moc ráda a budu ráda, když se do ní ještě zapojíte i vy! Pojďme uzavřít takhle krásně náš 11. ročník, a to příští úterý 11.1. přesně ve 12 hodin. Jsme zvědavá, koho v druhé polovině ledna vyhlásíme jako celorepublikového a regionálního vítěze,” vyzvala veřejnost k hlasování patronka soutěže Petra Vojtková, známá muzikálová zpěvačka a herečka.

    Autor