Co letošní rok nabídne Seniorpoint Pelhřimov Hodiny H? Tradiční i nové aktivity, vzdělávací, tvořivé i sportovní činnosti. A to určitě není všechno.

    Seniorpoint je i letos plný nejrůznějších aktivit.

    V pondělí v 10 hodin dopoledne se můžete přidat na zumbu. Ani začátečníci se nemusí bát, je to jen takové pohodové houpání se do rytmu latinsko-amerických tanců. A hlavně tam panuje dobrá nálada a na tváři máte úsměv.

    Úterý patří již tradičně seniorklubu, kdy se scházíme ve 14:30 v Hodině H a máme každý týden jiný program – trénujeme paměť, posloucháme zajímavé povídání o historii či různých zemích nebo něco vyrábíme.

    Ve středu se o seniory starají zahraniční dobrovolníci Hodiny H na programu Evropský sbor solidarity a mají s nimi konverzaci v anglickém jazyce od 9 do 11 hodin dopoledne.

    Ve čtvrtek studujeme Virtuální univerzitu třetího věku a letos se můžete přidat k tématu Etika či Myslivost. Jedná se celkem o 6 přednášek během 3 měsíců, kdy se díváme na video a dozvídáme se nové věci o daném tématu. Určitě se zastavte se podívat, jak to probíhá na první přednášku ve čtvrtek 3. 2. 2022 v 10 hodin do Hodiny H. Nově máme ve čtvrtek ve 13 hodin setkání u Hodiny H a pak hned vyrážíme na procházku s vycházkovými holemi.

    Pátek máme volný, ale i tak se pořád něco děje, protože jde o otevřený prostor, kdy rádi uspořádáme aktivitu, o kterou sami senioři projeví zájem. Tento pátek jsme s našim francouzským dobrovolníkem vařili cibulačku a už brzy nás čeká vaření španělského pokrmu “paella” s našim španělským dobrovolníkem.

    K tomu pomáháme naučit se s mobilem, tabletem a počítačem a taky u nás probíhá Alzheimer poradna.

    Určitě si každý najde něco svého, něco, co ho může bavit či zajímat.

    A pro jaké seniory aktivity máme? Pro všechny! Od 55+ až po 100! Takže se za námi určitě zastavte. Budeme se těšit na viděnou.

    Více informací o Hodině H najdete na www.hodinah.cz nebo přímo v jejím sídle v Hrnčířské ulici 111 v Pelhřimově.

    Eva Havlíčková

     

    Autoři