Po dobytí Galie římskými legiemi, byl keltský náčelník Biatec odvlečen do otroctví. Navzdory osudu se Biatec stal jedním z posledních velkých náčelníků, který přinesl našim předkům moc, slávu a bohatství. Přijďte prožít jeho příběh na Lughnasad 29.-30.7.2022.

    BIATEC: Na video o jednom z posledních bójských slavných vládců se můžete podívat zde:

    https://www.facebook.com/festival.lughnasad/videos/544838980694918

    KDY A KDE BUDE 16. ROČNÍK LUGHNASADU?

    29. 7. – 30. 7. 2022 se koná opět v Zemi Keltů, Nasavrky, s tématem Bójské války.

    Mezinárodní festival keltské kultury pokračuje svým 16. ročníkem ve vyprávění příběhu „Po stopách našich předků“. V minulém roce jsme zavítali do daleké Galie a letos nás příběh přenese zpět na území kmene Bójů známé jako Boiohaemum. Těšit se můžete na bohatý historický a hudební program, přednášky, workshopy, bojový turnaj, dovednostní klání nebo hry pro děti. Přijměte naše pozvání a prožijte s námi nezapomenutelné zážitky během oslav léta a sklizně.

    Termín letošního Lughnasadu je 29.-30.7.2022.

    Předprodej vstupenek potrvá do 15. července.

    Pro ty z vás, kteří chcete nadstandardní zážitek, máme připravené VIP vstupenky. Dále vstupenky s tričkem, které symbolizují mýtický souboj keltského kance a římského orla. O vaše pohodlí a bezpečnost se bude starat realizační tým, bezpečnostní agentura a vaše věci si můžete uschovat do uzamykatelných skříněk.

    Moderním průvodcem během celého festivalu vám může být naše mobilní aplikace Lughnasad, ve které najdete mapu areálu, organizační informace i kompletní program. Zavítejte také na naše webové stránky www.lughnasad.cz. Pravidelné novinky najdete i na Facebookové stránce festivalu.

    http://www.lughnasad.cz/

     

     

     

    Autor