28. června poctila JAHODU vzácná návštěva – přímo do sídla spolku na Černém Mostě zavítal Petr Pavel, prezident České republiky. Společně s první dámou se setkal s klienty našich nízkoprahových klubů, se kterými diskutoval a zahrál si na bicí. Zároveň ocenil práci sociálních pracovníků, chův a všech lidí v pomáhajících profesích, kteří pracují s dětmi a mladými. Zdůraznil také důležitost dětských skupin v systému předškolního vzdělávání. Návštěvou JAHODY vyvrcholila dvoudenní cesta prezidenta a jeho ženy po hlavním městě Praze.

    Dvoudenní návštěvu Prahy završil prezident ČR Petr Pavel na Praze 14 na Černém Mostě, kde navštívil neziskovou organizaci JAHODA, která je jednou ze členských organizací Rady dětí a mládeže hlavního města Prahy.

    První dorazila do JAHODY první dáma Eva Pavlová. Její příjezd byl poklidný a přinesl velkou míru laskavosti. Poté dorazil i prezident Petr Pavel, kterého uvítaly děti z JAHODY hromadným pozdravem.

    Po úvodním briefingu se vydal prezidentský pár na prohlídku JAHODY, včetně nízkoprahového centra, kde promluvili i se zdejšími klienty. Proběhlo také jednání s ředitelkou JAHODY o sociálních tématech, dětských skupinách, nízkoprahových centrem a možnostech rozšiřování aktivit a míst, jako je toto, protože prezident by podle jeho vlastních slov byl rád, aby takových míst bylo co nejvíce. Řešili také práci s dětmi v kontextu prevence kriminality a větší podporu podobných zařízení a možnost stipendií do dětských skupin. Společně si také poslechli hudební skladby, které složili mladiství, kteří JAHODU navštěvují.

    Poté následoval závěrečný briefing, ale také podpisy a focení s dětmi a lidmi, kteří se na místě shromáždili, když se po sídlišti začala šířit informace, že ho navštívil prezident. Na úplný závěr dostal prezident několik darů, včetně bubnu s paličkami, protože hudba se v JAHODĚ hojně využívá k výchově a rozvoji dětí a mladistvých. Prezident moc poděkoval za dary i možnost návštěvy a hlavně za to, že taková místa jsou.

    Jsme za Radu dětí a mládeže hlavního města Prahy moc hrdí, že se činnost naší členské organizace dostala do zájmu prezidentského páru a považujeme to za skvělý signál všem neziskovým organizacím (nejen v Praze), které odvádějí skvělou práci.

    „Velmi si vážíme toho, že cílem pana prezidenta bylo především setkání s dětmi a mladými lidmi, kteří navštěvují naše nízkoprahové kluby. Jsou to lidé ve věku mezi 6–26 roky, kteří žijí na okraji Prahy a často i zájmu svých rodin či společnosti. Naším posláním je podpořit je k aktivnímu a zodpovědnému přístupu k životu. Pan prezident si na vlastní kůži vyzkoušel, jakým způsobem to děláme,“ říká Magda Juráňová, ředitelka JAHODY.

    JAHODA je nezisková organizace s více než dvaceti pětiletou praxí, která je tvořena odborníky na sociální služby a vzdělávání. Ti provází děti, mladé lidi a jejich rodiny od útlého věku až do dospělosti. JAHODA provozuje nízkoprahové kluby, terénní program pro děti a dospívající, školku, dětské skupiny a komunitní rodinné centrum. Také organizuje volnočasové, vzdělávací, kulturní a sportovní aktivity. Mezi nejznámější akce patří populární festival volného času Strawberry Fields. Staráme se o lepší život ve městě.

    https://jahoda.cz/prezident-petr-pavel-navstivil-jahodu/

    Autor