Z akce Region tančí 2023 (foto Hodina H)
    Z akce Region tančí 2023 (foto Hodina H)

    Hodina H pořádala už dvacátý první Region tančí. A byla to jízda! Jak jinak. Pátek 2. 6. 2023 se hemžilo okolí KD Máj od rána tanečníky nejrůznějšího věku, kteří si užívali zajímavé workshopy a od 13 hodin pak převedli své umění na samotné přehlídce. Byla to opravdu velkolepá show!

    Region tančí je již tradiční akcí, kterou v Pelhřimově pořádá Hodina H. Jde o nesoutěžní taneční přehlídku nejrůznějších tanečních klubů, spolků, kroužků z Kraje Vysočina.

    Z akce Region tančí 2023 (foto Hodina H)
    Z akce Region tančí 2023 (foto Hodina H)

    Dopolední program je plný tanečních workshopů. Letošní workshopy zahájil úžasný Jan Onder, kterého můžete znát ze StarDance. Pak přišly na řadu španělské tance se španělskými stážistkami z Hodiny H a dopolední program uzavřel Honza Pentifull z Prague Breaking School. Děti se během dopoledne vyřádily v rytmech různých rytmů a stylů.

    Samotná přehlídka byla zahájena ve 13 hodin speciálním mezigeneračním tanečním vystoupením Hodiny H společně se ZŠ Želiv, do kterého se zapojili tanečníci od 6 do 70 let, takže jste ve vystoupení mohli vidět děti školkové, zahraniční dobrovolníky, seniorky ze Seniorpointu Pelhřimov Hodiny H a želivské školáky. Úvodní vystoupení bylo nejen plné radosti, úsměvů, pohybů, ale určitě vyvolalo i dojetí, úžas a obdiv. Poté přišlo oficiální zahájení s představením poroty a pokračoval koncert Verony, který si všichni užili.

    Z akce Region tančí 2023 (foto Hodina H)
    Z akce Region tančí 2023 (foto Hodina H)

    Pak už přišla na řadu jednotlivá vystoupení, mezi kterými tancovali i hosté. Pelhřimov, Kamenice nad Lipou, Jihlava, Domamil, Lukavec. Lidové tance, latinsko-americké tance, aerobic, street dance, shuffle, breakdance, scénický tanec, rock-n-roll… Byla to opravdu velkolepá podívaná. Všichni byli naprosto úžasní a předvedli s velkým elánem a nasazením jejich vlastní vášeň pro tanec, hudbu a zábavu.

    Více informací o Hodině H najdete na www.hodinah.cz nebo přímo v jejím sídle v Hrnčířské ulici 111 v Pelhřimově.

    Zařadil: -maj-

    Autoři