Zapojte se s námi do sčítání ptáků na krmítku 6.- 8. ledna 2023

    Ptačí hodinka se nezadržitelně blíží a je tedy ten pravý čas si zopakovat, jak sčítat a procvičit se v poznávání jednotlivých druhů. Ptačí hodinka je otevřena všem bez jakýchkoli předchozích zkušeností se sčítáním ptáků, doporučujeme si ale pročíst následující návody a tipy. Při samotném sčítání vás pak již nic nepřekvapí.

    Ptačí hodinka se blíží. Připravte se

    Ptačí hodinka je program občanské vědy a má za cíl zjistit více informací o chování našich přezimujících ptáků. Dodržení stejné metodiky sčítání je tedy klíčové, aby byla data porovnatelná a měla vypovídající hodnotu. Jen díky vám můžeme získat opravdu velké množství dat. Děkujeme!

    Návod (včetně videa), jak se zúčastnit Ptačí hodinky najdete zde.

    Onlineformulář pro sčítání najdete zde.

    Poznávání jednotlivých druhů z obrázků v knížce a při frmolu na krmítku je velký rozdíl. A právě proto jsou vám k dispozici naše ptačí kvízyVyzkoušejte si, jaké to je poznat různé druhy ptáků z reálných fotek, jako byste je měli přímo na krmítku. Věříme, že pak už bude pro vás sčítání opravdu jen zábava.

    Poznávání podobných druhů si také procvičíte při sledování Minuty na krmítku. Lukáš vám nezapomenutelným způsobem vysvětlí, jakých znaků si všímat, abyste od sebe podobné druhy lehce odlišili. Malou ochutnávku najdete ve videu níže:

    Dárky na poslední chvíli? Pomůžeme vám!

    Nechcete trávit čas v obchodním centru a radši mapujete rehky v zimě a trénujete na Ptačí hodinku? Proto přinášíme tipy na dárky, které vyřídíte i na poslední chvíli.

    Podpořte ptačí parky – připravili jsme pro vás krásné darovací certifikáty pro dary na ptačí parky. Certifikáty lze vystavit ve vámi požadované hodnotě na libovolné jméno, které si přejete. Tímto uděláte zaručeně radost blízkému člověku se zájmem o přírodu. Veškeré informace, jak vše vyřídit najdete ZDETento dárek můžete zařídit klidně těsně před předáním.

    Darujte Pražské ptactvo – knihu, kterou ocení každý se zájmem o ptáky, i historii. Kniha bude k dostání v kanceláři ČSO.

    Chápeme, že ptačí kvízy i Minuta na krmítku jsou návykové, ale když zbude čas, je tu pro vás i náš FacebookInstagram či Youtube 🙂

     

    Autor