Na letošní sezónu jsme pro Vás připravili pestrou nabídku autorských kurzů Prázdninovky a takédobrodružství v přírodě s Outward Bound Czech Republic.

    Naši dobrovolníci připravují experimentální kurzy, jejichž záměry a témata akcentují osobnostní rozvoj, změnu životního stylu, nevšední dobrodružství a výzvy.

    QUO VADIS 42

    Osinalice 27. 4. – 5. 5.

    Kurz je určený pro muže, kterým je alespoň 40 let a chtějí zreflektovat své dosavadní bytí. Nabízíme vám bilanci, sanaci, generálku, inspiraci i restart.

    Více o kurzu

    TRANSITION

    SR + ČR 12. 7. – 21. 7.

    Transition je nejkomplexnější kurz v České a Slovenské republice zabývající se přechodem mladých mužů do dospělosti. Na desetidenní kurz, který je plný výzev, akcí a dobrodružství, navazuje prodloužený víkend Potvrzení. Jeho součástí je i přechodový rituál do dospělosti za účasti rodičů.

    Více o kurzu

    OTISK

    Rychlebské hory 13. 7. – 21. 7.

    Vaše ruce dokáží vytvořit víc, než si myslíte. Zažijte řemeslný Otisk v krajině vnitřní i vnější. Nové zkušenosti, nové zážitky, noví přátelé.

    Více o kurzu

    IKAROVA KŘÍDLA

    Česká republika 19. 7. – 28. 7.

    Kurz pro studenty a mladé lidi, kteří si chtějí osahat, jak se úspěch i neúspěch podílí na jejich spokojenosti v životě. Prostřednictvím úkolů a zážitků se s nimi budete učit vědomě pracovat.

    Více o kurzu

    H.R.D.I.N.A.

    Česká republika 8. 8. – 17. 8.

    Budoucí mladí hrdinové se vydají na dobrodružnou cestu. Poznají nové principy a možnosti, jak se stavět k výzvám. Venku i uvnitř, společně i sami se sebou.

    TADY A TEĎ

    Lipnice nad Sázavou 2. 8. – 11. 8.

    Prázdninový kurz pro ty, kteří ocení silné zážitky. Osm dní drsné romantiky u zatopeného lomu. Budete u našich herních premiér a zažijete i tu nejlepší klasiku z pokladů Prázdninovky.To pravé místo je TADY. Ten pravý čas je TEĎ.

    RUBIKON

    Česká republika 8. 8. – 18. 8.

    Rubikon je kurz o odvaze konat. Překonání Rubikonu představuje výzvu, ale především znamená krok do neznáma a převzetí zodpovědnosti za své činy. Během klasického Prázdninovkového kurzu Vás naučíme, jak posílit svou vnitřní odvahu, abyste byli schopni jednat v náročných situacích, přebírat iniciativu a rozvíjet svůj plný potenciál.

    CESTA VIKINGŮ

    Lipnice nad Sázavou 16. 8. – 24. 8.

    V dobrodružném kurzu pro dvojici rodič a dítě se s Vaším synem/dcerou poznáte z úplně jiných úhlů. Budete běhat, tvořit, střílet z luku, taktizovat a hodně se smát.Hledáme vikingské táty s dětmi!

    QUO VADIS

    Severní Čechy 14. 8. – 24. 8.

    Kurz pro muže, kterým je alespoň 25 let. Pro ty, kteří se chtějí posunout na cestě k mužské zralosti. Zasahuje ruce i nohy, srdce, hlavu i duši. Můžete se těšit na pestrý program s bohatou dramaturgií. Kulisy a aktivity se v něm dynamicky mění.

    HRANIČÁŘI – OCHRÁNCI ARALUENU

    Lipnice nad Sázavou 25. 10. – 3. 11.

    Kurz pro dvojici rodič a dítě v lesích Vysočiny. Zažijete spojení drsné přírody a jemných ctností.Inspirací je pro nás série fantasy knih Hraničářův učeň od Johna Flanagana.

     

    Všechny shora uvedené kurzy najdete na stránkách Prázdninové školy Lipnice:

    https://psl.cz/

     

    Outward Bound

    Mezinárodní komunita vzdělávacích organizací Outward Bound se zaměřuje na zážitkové učení v přírodě. V letošním roce představujeme nový koncept školních expedic a vůbec poprvé otevíráme letní Outward Bound Camps pro děti.

    ŠKOLNÍ EXPEDICE

    Místo i termín individuální

    Rána v mlžném oparu a večery u ohně. Samostatnost, odvaha, důvěra, nový prostor pro poznání spolužáků i sebe sama. Každá třída to může zažít. Náš program k tomu vytváří bezpečný prostor.

    Více o expedici

    OTEVŘENÉ EXPEDICE

    TIME TO LEADKrušné hory 10. 7. – 19. 7.

    Tato expedice je určená pro všechny, kteří touží posílit své vůdcovské schopnosti a užít si pobyt v přírodě. Čekají Vás individuální výzvy i netradiční týmové úkoly.

    UTWARD BOUND CAMPS

    Horní Vilémovice u Třebíče

    3. 8. – 10. 8. 🔅 10. 8. – 17. 8.

    17. 8. – 24. 8. 🔅 24. 8. – 31. 8.

    Dramaturgie zážitku je navržena tak, aby hravou a nenásilnou formou podporovala osobnostní rozvoj dětí. Inspirováni úspěšnou expedicí HRANIČÁŘI – OCHRÁNCI ARALUENU budeme žít v souladu s přírodou ve velké soběstačnosti.

    Autor