Řada spolků a oddílů se zaměřuje na různé zajímavé aktivity. Někteří rybaří, další jsou čistě turistickým oddílem, jiní se zajímají o indiánský život. My, ve spolku Keltoviny, kromě toho že vydáváme stejnojmenný internetový časopis, jsme se dali cestou studování a hledání informací o historii práskání bičem a jeho používání po celém světě.

    Původ biče nelze snadno vysledovat zpět na jediné místo, světadíl nebo čas. Téměř každá primitivní kultura, která domestikovala (ochočila si) stádní zvířata, vyvinula bič nějakého typu. Jak to vše začalo se nejspíše už nedozvíme. Ale rádi bychom se pokusili všechny ostatní informace shromáždit na jediné místo, aby ostatní nadšenci do práskání bičem a jeho používání měli všechny informace pěkně pohromadě.

    A aby nezůstalo pouze u toho, že informace poskládáme na internetové stránky, tak letošním rokem pořádáme počtvrté setkání zájemců o práskání bičem z celé republiky. Po třech ročnících konaných na Horním hradě v Karlovarském kraji jsme setkání PRÁSK, přesunuli do Jihočeského kraje do Borovanského mlýna u Českých Budějovic. Setkání se zaměřuje jak na bičaře, kteří se práskání bičem věnují aktivně, tak i čisté amatéry či nadšence, kteří si prásknou pouze občas, anebo se k této činnosti nedostali vůbec. Pro tyto začátečníky bude připravena naše Miniškolička práskání bičem, kde si ovládání biče budou moci vyzkoušet a třeba se i něco naučit. Všichni návštěvníci si budou moci prohlédnout naše Vypráskané muzeum s biči z celého světa – máme jich přes 30 různých druhů a sledovat bičaře při různých zajímavých aktivitách. A pokud Vás práskání bičem již omrzí, tak k dispozici bude například Půda plná pohádek či místní zvířecí farma. Zakousnout si budete moci Sladké dobroty od Míši a další vynikající pochutiny ze mlýna.

    Proto bychom Vás všechny rádi pozvali na tuto akci.

    Vypráskané setkání PRÁSK se bude konat 15. června 2024 od 13 hodin.

    VSTUP JE ZDARMA. Přijďte si užít odpoledne s námi, pobavit se a zároveň se něco dozvědět.

    Keltoviny

    Autor