K nebeským ohňům odešel Petr Křivohlávek zvyný Lochness. 
    Lochness z T.O. Černý totem. Byl doyenem České tábornické unie, jejímž členem byl od 60. let 20. století.

    Od září 1994 působil jako místonáčelník České tábornické unie (ČTU), náčelníkem ČTU byl v letech 2002-2014. Byl dlouholetým členem Velké rady oblastí ČTU Praha a Severočeské.

    V roce 1999 se podílel na organizaci Mistrovství světa v rýžování zlata na řece Kocábě.

    Jeho největším odkazem je nejstarší folkový festival u nás – Porta, dlouhá léta byl ředitelem festivalu Porta, pečoval o hladký průběh 16 oblastních soutěžních kol, přičemž pražské kolo s jeho dvěma předkoly osobně řídil a moderoval. Byl držitelem ocenění Zlatá Porta.

    Volné chvíle trávil na své usedlosti zvané Lochštejn, pokud zrovna nevyrážel na pěší výpravy a výlety do blízkého i vzdáleného okolí suchou stezkou pod modrou oblohou. V době svého působení na ústředí ČTU naučil všechny jíst na vandrech ovesnou kaši naslano. Žil ve šťastném manželství s báječnou ženou Janou a jediným psem na světě, který se uměl smát.

    (Zdroj:  FB ČTU)

    Přijměte naši upřimnou soustrast, Česká tábornická unie, pozůstalá rodino. Zpráva o umrtí Petra Křivohlávka nás velice zarmoutila… Odešel mimořádný člověk, ale „doteky“ jeho krásné duše „žít budou dál v druhých, tím, co jim v životě dal“… A bylo toho požehnaně.

    Česká rada dětí a mládeže

    (Zdroj: FB ČRDM  a FB ČTU)

    Zařadil: -maj- a -red-

    Autor