Po pětileté pauze se vrací Pražská muzejní noc, tentokrát se organizace zhostilo Muzeum Prahy, které poprvé zpřístupní svou nově zrekonstruovanou hlavní budovu na Florenci. Dále mohou návštěvníci zavítat kupříkladu do Muzea Karla Zemana, Národního zemědělského muzea či galerie Kunsthalle.

    Více informací najdete na webu http://prazskamuzejninoc.cz/ 

    Program bude probíhat  v sobotu 15. června 2024 mezi 19. a 24. hodinou večerní.

    Pražská muzejní noc je akce určená široké veřejnosti, při které muzea a galerie zdarma či za symbolické vstupné otevírají své brány. Ačkoli se koná ve večerních hodinách, je vhodná i pro děti.

    Návštěvníci tak mají jedinečnou příležitost prozkoumat kulturní bohatství naší metropole s neopakovatelnou noční atmosférou. Během nejúspěšnějších ročníků se noci účastnilo až 50 institucí, kterými za jeden večer prošlo přes 200 000 návštěvníků. Poslední ročník se však konal v roce 2019, další ročníky byly kvůli pandemii Covidu-19 zrušeny.

    Na tradici Pražské muzejní noci naváže Muzeum Prahy, které se zhostilo organizace letošního ročníku. A také má co nabídnout – při této příležitosti totiž poprvé veřejnosti zpřístupní svou nově zrekonstruovanou hlavní budovu na Florenci. „Mrzelo nás, že po pandemii se již tento festival v Praze neobjevil, ačkoliv se těšil obrovské oblibě široké veřejnosti. K organizaci akce takového formátu přistupujeme s velkým respektem, avšak hlavní motivací je pro nás enormní zájem lidí, kteří o znovuzavedení této velmi úspěšné akce opakovaně žádali,“ říká ředitel Muzea Prahy Ivo Macek. Program bude probíhat 15. června mezi 19. a 24. hodinou večerní.

    Kromě Muzea města Prahy se zúčastní i přes 30 dalších muzeí a galerií, kupříkladu Městská knihovna, Národní zemědělské muzeum, Meet Factory, Muzeum Davida Černého, Kunsthalle, Galerie AMU, Atrium Žižkova, Platforma 15, Galerie Chodovská tvrz, Galerie Kurzor nebo Muzeum Karla Zemana.

    http://prazskamuzejninoc.cz/ 

    Akce dalších muzeí a galerií po celé republice v rámci 20. ročníku Festivalu muzejních nocí mapuje

    http://www.muzejninoc.cz

     

    Autor