Středisko volného času (SVČ) TYMY zahájilo prázdniny tradičním indiánský táborem v Podhradní Lhotě a také zajímavými výlety, které jim připravila Jana Ivánková z klubovny ve Smetanových sadech. V pondělí (1. července, pozn. red.) jsme se vydali na sv. Hostýn. Přivítala nás hustá mlha, která bylo pro mnohé velkým zážitkem. Na prohlídku okolí nám však už sluníčko vysvitlo, a tak jsme se veselili z táborových her a soutěží.

    Z výletu na Valašsko (foto SVČ TYMY)
    Z výletu na Valašsko (foto SVČ TYMY)

    Druhý den jsme zavítali do Rožnova pod Radhoštěm a navštívili skanzen Valašské dědiny. Po ukázkách valašských řemesel jsme zjistili, že mnoho dětí by lákala práce mlynáře či kováře. Roztočit mlynářské kolo a pomlít mouku jim šlo náramně. Taktéž jsme zvládli otlouci podkovy a s nadšením prozkoumávali stará obydlí.
    Vincentkou jsme se svlažili ve středu, kdy jsme navštívili Luhačovice. Zahráli jsme si na lázeňské hosty a korzovali po lázeňské kolonádě s ozdravným pramenem u pusy. Tento výlet jsme zakončili obědem v místní restauraci. Místní řízek byl výborný!

    Poslední den před dnem svátečním jsme se vyvezli autobusem do naší oblíbené Kroměříže. Již jsme uměli táborové písně nazpaměť, a tak jsme si je celou cestu do květné zahrady zpívali. Moc se nám líbilo v bludišti.

    Zařadil: -maj-

    Autoři