Široké veřejnosti se během Týdne nízkoprahových klubů 2024 otevřou nízkoprahové kluby pro děti a mládež z celé republiky. Letošní ročník celé akce se podrobněji zaměří na děti a rodiny ohrožené ztrátou bydlení a na oblast duševního zdraví dětí a dospívajících. Zapojí se do něj 127 klubů z celé republiky.

    Týden nízkoprahových klubů 2024 se bude v desítkách míst republiky konat v termínu 16.–22. září.

    „V tomto ročníku Týdne nízkoprahových klubů upozorňujeme na téma bytové nouze a jejího vlivu na děti, které vyrůstají v rodinách ohrožených ztrátou bydlení. Podle iniciativy Za bydlení se dnes v České republice v bytové nouzi nachází 154 tisíc lidí, včetně 61 tisíc dětí, další milion lidí je bytovou nouzí ohrožen. Téma bude velmi aktuální i vzhledem k návrhu zákona o podpoře bydlení, který nyní projednává Poslanecká sněmovna,“ přibližuje ve zprávě jedno z témat letošního ročníku Martina Zikmundová, ředitelka České asociace streetwork.

    Podrobný program Týdne nízkoprahových klubů 2024 najdete na stránce www.streetwork.cz

    Zde můžete vyhledávat konkrétní programy rozdělené podle jednotlivých krajů republiky:

    Česká asociace streetwork je střešní organizací nízkoprahových sociálních služeb. Ty jsou snadno dostupné lidem a zcela zdarma. Pracují s dětmi a mládeží, s lidmi ohroženými bezdomovectvím, závislostmi a dalšími osobami v nepříznivé sociální situaci. Mimo to ČAS vzdělává a vede mnoho vlastních projektů jako pracenaulici.cz, restartshop.cz, pořádá i série diskusních setkání a podcastů se zajímavými osobnostmi nazvanou ČAS od ČASU casodcasu.cz. ČAS v Česku funguje od roku 1997.

    Více na streetwork.cz

    Autor