Hned na začátku školního roku vyslala Hodina H skupinu mladých lidí na mezinárodní výměnu mládeže s názvem Skill it up do Španělska. Projekt se konal v rámci programu Erasmus+ a byl zaměřený na rozvoj dovedností pro život.

    Ve španělské Moraiře se sešli mladí lidé ve věku 13-17 let ze Španělska, Česka, Itálie a Maďarska. Účastníci měli příležitost vést své vlastní workshopy, což jim umožnilo rozvíjet mimo jiné i kreativitu a sebevědomí.

    Počasí bylo nádherné, a tak se všichni účastníci mohli vykoupat a užít si krásné španělské kultury, která všechny okouzlila.

    Kromě dovedností pro život si všichni zlepšili své komunikační dovednosti v angličtině, ale určitě pochytili i slovíčka z italštiny, španělštiny či maďarštiny. Každý večer byl věnovaný jiné zemi, proto se mohli všichni seznámit nejen se španělskou kulturou, ale s kulturami všech zúčastněných zemí.

    Adam shrnuje, co se naučil: „Zlepšil jsem komunikaci a práci v týmu.“ „Mimo jiné jsem si osvojila základy kritického myšlení,“ dodává Katka. Pro všechny to byla nezapomenutelná zkušenost plná nových přátelství a inspirace.

    Eva Havlíčková

    Autor