Dobrovolníci České společnosti ornitologické a ochránci přírody pro vás chystají další ročník mezinárodního Festivalu ptactva, který se uskuteční o víkendu 5. -. 6. října 2024.

    Srdečně zveme!

    Staňte se svědky fascinující ptačí migrace a rozlučte se s ptáky, než se vydají na dlouhou cestu na jih na jedné z 48 vycházek po celém Česku. Vycházky spojené s pozorováním ptáků pro vás dobrovolníci chystají již tento víkend 5.-6. října a na mnoha místech se můžete těšit i na ukázku kroužkování nebo možnost vyzkoušet si stativový dalekohled.

    Za pozorováním ptáků se o tomto víkendu vydají lidé nejen v České republice, ale i v dalších zemích po celé Evropě, aby se stali přímými svědky fascinující ptačí migrace. Během vycházek zaznamenávají data o celkovém počtu pozorovaných druhů a jedinců ptáků, nejčastěji pozorovaných i vzácných druzích apod. Data ještě na konci víkendu jednotlivé země zpracují, vyhodnotí a pošlou evropskému koordinátorovi, kterým je slovenský partner BirdLife International SOS/BirdLife Slovakia.

    Celou pozvánku a podrobnosti najdete na:

    https://www.birdlife.cz/pozvanka-na-podzimni-festival-ptactva-2024/

    V letošním ročníku je v ČR nahlášeno 48 vycházek, které chystají dobrovolníci po celé republice. Většina z nich se uskuteční přímo o výše zmíněném víkendu.

    Veškeré akce najdete přehledně v mapě, kde je možné si filtrovat vycházky dle času konání. Podrobné informace o vycházce získáte kliknutím na bod v mapě. Najděte si svou vycházku již nyní!

     

     

    Autor