Ve dnech 19. – 20. května 2010 nabídne restaurace a kavárna Ethiopia Café na pražských Vinohradech ochutnávku angolských jídel ze surovin u nás neznámých a připravených angolskými kuchaři. Ethiopia Café je první restaurací v České republice, která nabídne autentická angolská jídla. Jde tedy o unikátní příležitost ochutnat tuto exotickou kuchyni.

    José Paulo Mpaka představuje maniok, důležitou surovinu pro přípravu angolských jídel. (Foto archiv Ethiopia Café)„Jídla připravujeme ze surovin, které Češi neznají. Používáme maniok, batáty, nesladké banány a netradiční koření,“ uvádí José Paulo Mpaka, Angolan žijící v Praze. „Skrze propojení netradiční restaurace a konceptu sociální firmy usilujeme o získání větší pozornosti zaměstnavatelů a veřejnosti pro zaměstnávání lidí se zdravotním postižením. Rádi bychom prokázali, že tito lidé v kvalitních podmínkách dokáží pracovat srovnatelně s lidmi zdravými,“ dodává Jiří Škvor, ředitel firmy a zakladatel mise společnosti Člověk v tísni v Etiopii.

    Vše o Ethiopia Café najdete na www.ethiopia.cz.

    Autoři