Národní zemědělské muzeum vyhlásilo v roce 2018 velkou sbírku starých českých receptářů a kuchařek. Jejím cílem bylo zmapovat české kulinární dědictví. Dřív, než poslední papíroví svědci starých časů odejdou s nejstarší generací a zmizí navždy ve sběrných dvorech.
Odpověď na výzvu byla ohromná: lidé zaplavili muzeum poklady ze svých knihoven a kuchyní.
Česká kuchyně nemá vzhledem ke geografii žádné specifické surovinové bohatství – netěžíme kaviár ani lanýže. Takže ani jídla nepřekypují autenticitou, na kterou narazíte třeba v Itálii. Přesto jsme si dokázali vyvinout dobrou kulinární výbavu, a to díky neuvěřitelné šetrnosti a úspornosti. Dokážeme slušně uvařit prakticky z ničeho…
Celý článek najdete zde:
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/cesi-predbehli-dobu-umime-varit-dobre-z-niceho-91125