Alej byla pomyslnou tečkou za letošním sázením Stromů svobody k výročí 100 let vzniku svobodné republiky.
30 let sametu – 100 let republiky
Devětadvacáté výročí Sametové revoluce slaví ekologové, sportovci, podnikatelé a umělci také na hoře Říp. A to společným sázením velké lipové Aleje svobody.
Jsem nesmírně šťastná, že jsem zažila dobu, kdy byl Václav Havel naším prezidentem, chybí mi tu, říká herečka Martha Issová v rámci Sametového speciálu, který DVTV natočila ve spolupráci se spolkem Díky, že můžem…
23 let svobody – 23 years of freedom (sametová revoluce – velvet revolution) 1989
Pro skauty a skautky je 17. listopad nejen největším svátkem svobody a demokracie, ale také příležitostí připomenout osudy všech, kteří za tyto hodnoty, na nichž skauting stojí, bojovali.
Nadace Partnerství zorganizovala 17. listopadu výsadbu symbolických sta lip ke sto letům republiky pod horou praotce Čecha v datum nově nabyté svobody!
V sobotu 17. listopadu 2018 v rámci projektu Stromy svobody 1918–2018 organizuje Nadace Partnerství na pozemcích obce Mnetěš u hory Říp sázet Alej svobody.
Až do 9. prosince 2018 můžete v podzemí pod tzv. Stalinem v Praze navštívit expozici, která přibližuje dramatické okamžiky 20. století.